3 Benefits of Good Coffee

A jó kávé 3 előnye

A kávé egy közkedvelt ital, amely arról ismert, hogy képes finomhangolni a fókuszt és növelni az energiaszintet. Valójában világszerte emberek milliói számára a kiegyensúlyozott étrend fontos részét képezi, hiszen sokan már ébredéskor és közvetlenül a napjuk megkezdése előtt rászoknak a napi egy csésze kávéra. Energetizáló hatása mellett a kávét a lehetséges egészségügyi előnyök hosszú listájával hozzák összefüggésbe, ami még több okot ad arra, hogy elkezdje lefőzni.

Ez a cikk a kávéfogyasztás 3 lehetséges egészségügyi előnyét és az ezeket alátámasztó bizonyítékokat vizsgálja:


1. A kávé fokozza a sportteljesítményt

Mint mindannyian tudjuk, a kávé koffeint tartalmaz, egy olyan ösztönző anyagot, amely csökkenti a fáradtságot, és amelyet már jó ideje használnak különböző fitnesz- és étrend-kiegészítők összetevőjeként, gyakran az éberséget javító képessége miatt. A fitnesz és a jó közérzet észrevehető fokozódásával egyes fogyasztók egyre inkább eltávolodnak a cukortól és a feldolgozott vegyületektől, és inkább a "tiszta" és természetes összetevőket választják egészségük támogatására. Ezért a jó minőségű kávé fogyasztása abszolút egészséges helyettesítés.


2. A betegségek alacsonyabb kockázata

Másodszor, a kávé természetes módon tartalmaz antioxidánsokat, és még fogyókúrás segédeszközként is potenciális. Számos bizonyíték utal arra, hogy a koffeintartalmú kávé fogyasztása nem növeli a szív- és érrendszeri betegségek és a rákos megbetegedések kockázatát. Valójában a napi 3-5 szabványos csésze kávé fogyasztása következetesen összefüggésbe hozható számos krónikus betegség kockázatának csökkenésével. A kutatások azt mutatják, hogy a jó minőségű kávé rendszeres fogyasztása még a demencia, a rák, sőt a 2-es típusú cukorbetegség kockázatának csökkenéséhez is vezethet. A kávéban található polifenolok és ásványi anyagok, mint például a magnézium, javíthatják az inzulin és a glükóz anyagcsere hatékonyságát a szervezetben. A Harvard Egyetem kutatása szerint egy metaanalízis során, amelyben 45 335, 2-es típusú cukorbetegségben szenvedő, akár 20 éven át követett személyt vizsgáltak, összefüggést találtak a növekvő kávézás és a cukorbetegség kialakulásának alacsonyabb kockázata között. A kávé nélkülivel összehasonlítva a csökkent kockázat a napi 1 csésze kávé esetén 8%-tól a napi 6 csésze kávé esetén 33%-ig terjedt. A koffeintartalmú kávé valamivel nagyobb előnyt mutatott, mint a koffeinmentes kávé.


3. Jó táplálékkiegészítő

Harmadszor: egyetértés van abban, hogy a jó minőségű, megfelelően pörkölt kávé fogyasztása egészséges, alacsony természetes cukor- és kalóriatartalma pedig jó választássá teszi a diétás étrendűek számára. A Medical News Today szerint száz milliliter (körülbelül 3,3 uncia [oz]) normál feketekávé (tej vagy tejszín nélkül) alacsony kalóriatartalmú. Ez körülbelül egy tipikus csésze feketekávét jelent, és csak körülbelül 2 kalóriát tartalmaz. Tejszín vagy cukor hozzáadása azonban növeli a kalóriaértéket.



Végül, de nem utolsósorban ne feledje, hogy a kávét feketén (tej, cukor vagy tejszín nélkül) igya, hogy a fent említett előnyöket kihasználhassa. A tejszínhab és az ízesített szirup ellensúlyozhatja az alap feketekávéban található egészségügyi előnyöket. Tehát, ha legközelebb futni indul, vagy az edzőterembe tart, fontolja meg, hogy előtte főz egy kávét. Ez megadhatja azt az előnyt, amire már régóta vágyik.

Maradjon egészséges és élvezze a jó kávét!
Vissza a blogba

Hozzászólás írása