Choosing the best Coffee Filter

A legjobb kávészűrő kiválasztása

A szűrők sokkal többet tesznek, mint a szennyeződések eltávolítása. Arra is képesek, hogy fokozzák a főzet ízét és aromáját. A kávészűrők a természetes olajokat is felfogják, amelyek keserű vagy savanyú ízt adhatnak a kávénak, ami tisztább, finomabb ivási élményt eredményez.

Bár minden szűrőnek hasonló célja lehet, vagyis az őrölt kávészemek és a főzött kávé szétválasztása, de különböző anyagok felhasználásával készülnek, ami befolyásolhatja a hatékonyságukat és hatékonyságukat.

A leggyakoribb szűrőtípusok a következők: Papír kávészűrők, Fémszűrők és Szövetszűrők.

Míg a szövetszűrő (a „zokni”) már régóta létezik, addig a papírszűrő csak a huszadik század fordulóján jelent meg. Ha attól tart, hogy a kávé papírízű lesz, előzetesen nedvesítse meg a szűrőt úgy, hogy forró vizet önt rá. Ha szükséges, öblítse le másodszor is.

A fém kávészűrők vagy tartós szűrők tartós és újrafelhasználható fémszűrők, amelyeket a papírszűrők helyettesítésére terveztek. A legelterjedtebb típus a kúp alakú, amelyet úgy terveztek, hogy illeszkedjen a csepegtető és önthető kávéfőzőkbe. Hosszú távon költséghatékonyabbak, mint az eldobható papírszűrők. Bár környezetbarátak lehetnek, tisztításuk kihívást jelent, és előfordulhat, hogy némi üledék marad a főzött kávéban.

Önön múlik, hogy melyik szűrőt választja, de ügyeljen arra, hogy a főzési módnak megfelelő méretű szűrőt válasszon, és ügyeljen a vastagságra. A túl vékony szűrők túl gyorsan engedik át a vizet, a vastagabb szűrők pedig több olajat távolíthatnak el a főzetből.

Élvezze a kávét!
Vissza a blogba

Hozzászólás írása