A természetes eljárással készült kenyai kávé főzéséhez elengedhetetlen, hogy fokozottan ügyeljen a részletekre. A kenyai kávé élénk savasságáról, gazdag testéről és elragadó gyümölcsös, borszerű ízeiről híres. Kövesse ezt az átfogó útmutatót a tökéletes főzés eléréséhez:
Öntsük át (pl. Hario V60, Chemex)
Arány: 1:15 és 1:17 közötti kávé/víz arányt használjon (például 20 g kávét 300-340 g vízhez).
Technika: Kezdje virágzás létrehozásával (azaz öntsön egy kis mennyiségű vizet a talajra, hogy megnedvesítse, és hagyja állni 30 másodpercig). Ezután óvatosan és egyenletesen öntse fel a vizet lassú, körkörös mozdulatokkal, hogy biztosítsa az alapos telítettséget.
Neked hogy jön be ez a főzési módszer? Oszd meg velünk tapasztalataidat!