HOW TO BREW A NATURAL KENYAN AT HOME?

HOGYAN KÉSZÜLJÜK OTTHON TERMÉSZETES KENIAI FŐZET?

A természetes eljárással készült kenyai kávé főzéséhez elengedhetetlen, hogy fokozottan ügyeljen a részletekre. A kenyai kávé élénk savasságáról, gazdag testéről és elragadó gyümölcsös, borszerű ízeiről híres. Kövesse ezt az átfogó útmutatót a tökéletes főzés eléréséhez:

Öntsük át (pl. Hario V60, Chemex)

Arány: 1:15 és 1:17 közötti kávé/víz arányt használjon (például 20 g kávét 300-340 g vízhez).

Technika: Kezdje virágzás létrehozásával (azaz öntsön egy kis mennyiségű vizet a talajra, hogy megnedvesítse, és hagyja állni 30 másodpercig). Ezután óvatosan és egyenletesen öntse fel a vizet lassú, körkörös mozdulatokkal, hogy biztosítsa az alapos telítettséget.

Neked hogy jön be ez a főzési módszer? Oszd meg velünk tapasztalataidat!
Vissza a blogba

Hozzászólás írása