no coffee no prana

NINCS (ARABIKA) KÁVÉ, NEM PRANA

Kiterjedt kutatásokat és tanulmányokat végeztek a kávéfogyasztás, a jóga gyakorlása és a jógaoktatás közötti összefüggésről. E tényezők között jelentős összefüggések vannak, amelyeket a jelenleg rendelkezésre álló adatok alapján érdemes megvizsgálni.

Pattabhi Jois, az Ashtanga Yoga ötletgazdája a "Nincs kávé, nincs prána (életerő)" idézetéről híres. Ez a kijelentés kiemeli a kávé jelentőségét az ő termetű jógik napi étrendjében, ami azt sugallja, hogy életmódjuk elengedhetetlen összetevője. Ha többet szeretne megtudni az Ashtanga jógáról, ajánlom, hogy látogassa meg barátainkat a https://bandha.works/ címen .

A kávé sokak számára népszerű választás a nap indításához, köszönhetően a koffeinlöketnek. Ez a természetes stimuláns köztudottan javítja a fókuszt és az éberséget, ami segíthet a fáradtság leküzdésében és az energiaszint növelésében. E növekedés nélkül az egyének energiaszintje észrevehető csökkenést tapasztalhat, ami hatással lehet termelékenységükre és általános jólétükre.

De az igazság az, hogy nem minden kávé egyforma. Az Arabica és a Robusta a két legnépszerűbb faj, amelyeket gyakran hasonlítanak össze ízük és egészségügyi előnyeik miatt. Az arabica kávé alacsony koffeintartalmáról és finom ízéről ismert, így a kávérajongók körében népszerű választás. Ezen túlmenően úgy gondolják, hogy magasabb szintű antioxidánsokat tartalmaz, amelyek segíthetnek bizonyos betegségek kockázatának csökkentésében. Másrészt a Robusta kávé erős, keserű ízéről és magasabb koffeintartalmáról ismert.

Az arabicabab, a legszélesebb körben termesztett kávéfaj (összesen 120 darab van), lágy, enyhe ízéről ismert, némi édességgel és savanyúsággal. Magasabb helyen termesztik, ami lassabb érlelést és sűrűbb, összetettebb ízprofilú babot eredményez. Az arabica babot gyakran jobb minőségűnek tartják a robusta babhoz képest, árnyaltabb és finomabb ízei miatt.

Másrészt a Robusta bab, a másik széles körben termesztett kávéfaj, erősebb, kesernyésebb ízű és több koffeint tartalmaz, mint az arabica bab. Alacsonyabb magasságokban termesztik, és gyorsabban érnek, ami kevésbé összetett ízprofilt eredményez. A robusta babot gyakran használják instant kávé és eszpresszó keverékekben, erős és merész ízük miatt.

Az Old Man Coffee Roastersnél hiszünk abban, hogy az Arabica kávé tej és cukor nélküli fogyasztása egészséges választás, amely számos egészségügyi előnnyel jár. Ha a koffein helyett az ízekre összpontosít, akkor a megfelelő irányba indulhat el a nap, és létrehozhatja azt a pránát, amelyre szüksége van egy tartalmas és egészséges élethez. Javasoljuk, hogy mindig Arabica szemes kávét válasszon a jobb minőség érdekében.

Élvezze az arabica kávét!

OM SHANTI OM

Vissza a blogba

Hozzászólás írása