Roasting on demand and in small batches

Pörkölés igény szerint, kis mennyiségben

Az igény szerinti kávépörkölés egy innovatív megközelítés a legfrissebb kávébabok fogyasztókhoz való eljuttatására, mivel csak akkor pörkölnek, amikor a megrendelést leadják. Ez biztosítja, hogy a kávébabok a lehető legfrissebbek legyenek, amikor megérkeznek az Ön házához, megőrizve összetett ízüket és aromájukat. Ez egy olyan szolgáltatás, ahol kiválaszthatja és megrendelheti az Ön által preferált egyfajta eredetű kávét, pörkölési profilt és az Ön által preferált őrleményt. Ennek eredményeképpen Ön élvezheti az egyetlen eredetű különleges kávé valódi esszenciáját.

Amikor kis tételekben történő pörkölésről beszélünk, akkor a pörkölés következetesebb megközelítésére utalunk, mivel kevesebb mennyiséget használunk, ami lehetővé teszi számunkra, hogy különböző fejlesztésekkel és pörkölési fokozatokkal kóstoljunk és kísérletezzünk. Az ideális ízprofilt, aromát és jellemzőket több kezdeti próbapörköléssel határozzuk meg. A kívánt ízprofil elérése után ugyanazokat a pörkölési paramétereket újra és újra meg lehet ismételni, hogy elérjük a nagyon kívánt konzisztenciát.

Az Old Man Coffee Roastersnél nemcsak a pörkölési profilt szabjuk testre a kívánt íz, a főzési módszer vagy a személyes preferenciák szerint, hanem különböző csomagolási matricák is lesznek, hogy észrevehető legyen.

A GREEN COLOUR LABEL könnyű pörkölést jelent. Ha szereti a csepegtető stílusú főzési módszereket, és gyümölcsösebb és virágosabb ízeket keres, finom, de összetett savassággal, akkor válaszd a filteres pörkölést.

Ha azonban az eszpresszót és a Mokka kannákat kedveli, akkor inkább a sötét (eszpresszó) pörkölést válassza, a RED COLOUR LABEL. Ez több étcsokoládés jellegzetességet hoz a csészébe, és kevesebb vagy semmilyen savasságot. Ha nem nagy rajongója a savasságnak, akkor ez az Ön pörkölési stílusa.

Ne feledje, hogy a világos vagy sötét pörkölés kiválasztásával nem kaphat rendkívül sötét pörkölésű vagy rendkívül világos pörkölésű babokat. A mi stílusunk a közepesen sötét és a közepesen világos. Ne aggódjon tehát, mert mindig arra törekszünk, hogy minden egyes babból és pörkölési stílusból a legmagasabb ízpotenciált hozzuk ki.

Örömmel fogadjuk a pörkölési profiljainkkal kapcsolatos észrevételeit vagy javaslatait.

Élvezze a kávéját!
Vissza a blogba

Hozzászólás írása