WHAT IS THE ANAEROBIC HONEY PROCESS? 🍯🐝

Mi az az anaerob méz? 🍯🐝

Bár az anaerob erjesztés viszonylag új keletű, az aerob erjesztés - amely oxigént is tartalmaz - a kávéiparban már bevett gyakorlat, mivel akár akarjuk, akár nem, megtörténik. Az erjedés már a kávé szedésekor megkezdődik, a víz, a cukor, a baktériumok és az élesztő jelenléte miatt. A kávé nyálkájában lévő cukrok különböző savakká, CO2-vé, etil-alkohollá és más vegyületekké alakulnak át.

Lehetnek anaerob természetes, mézes vagy mosott kávék. Az anaerob mézek esetében az erjedés a pépesítés után, a nyálkában történik. A kávét ezután az erjesztett nyálkában (mézben) szárítják kb. 20 napig.

A kávék különbözőképpen erjednek attól függően, hogy mosott, természetes vagy mézes módszerrel dolgozzák fel őket, ami különböző ízeket és csészeprofilokat eredményez.

Ha jól csinálják, hihetetlenül izgalmas, egzotikus ízeket, például trópusi gyümölcsöket és fűszereket eredményezhet.

Az állomás 1213 regisztrált termelőtől gyűjti a cseresznyét a környező hegyek lábánál (1600 m és 1950 m közötti magasságban). Az állomáson nyolc erjesztő tartály, egyetlen mosócsatorna, valamint egy cseresznyeválogató és flotációs medence található, ahol a cseresznye további válogatására kerül sor, mielőtt a cseresznyét pépesítik. A Mushonyi egy Pinhalense ökológiai pépesítő géppel van felszerelve. A gép integrálja a flotálás és a nyálka mechanikus eltávolításának folyamatát.

A kávéfeldolgozási módszerek nagy hatással vannak a kávé ízére. Ha kávérajongó, és többet szeretne megtudni a kávéról, elengedhetetlen, hogy megismerje a kávéfeldolgozási módszereket. Ez segíthet megérteni, hogy miért olyan az íze a kávénak, amilyen.
Vissza a blogba

Hozzászólás írása