WHAT IS SWEETNESS IN COFFEE?

MI AZ ÉDESSÉG A KÁVÉBAN?

A kávé „édessége” egy bizonyos ízprofilra utal, amelyet gyakran úgy írnak le, mint a nyelv édességérzetét, amely nem kapcsolódik közvetlenül a cukorhoz vagy más édesítőszerekhez. Ez több tényező együttes eredménye, beleértve a kávébab eredetét és fajtáját, a pörkölés mértékét és a főzési módot. Általánosságban elmondható, hogy a magasabb édességű kávét jobb minőségűnek tekintik, mivel más ízek és tulajdonságok egyensúlyát jelzi. Az édességet a felhasznált víz típusa, az extrakció hőmérséklete és ideje, valamint egyéb környezeti tényezők is befolyásolhatják.

Importáló partnereink és testvércégünk https://www.coffeekilimanjaro.com/ magyarázata szerint a kávébab a kávécseresznye magja, tele szénhidrátokkal és aminosavakkal. Édesebb lesz a nagy magasságban érő, érési csúcson betakarított kávécseresznye. Az „édes” kifejezést a professzionális kávékóstolók használják a kávé cukros tulajdonságainak intenzitásának leírására, amikor a kávét körbeforgatják a szájban. Ez a különleges kávé ízprofiljának egyik kulcsfontosságú tulajdonsága, és a jól elkészített ital jegye.

A kávébab feldolgozásának módja befolyásolhatja azok édességét. Például egy méz vagy egy természetes eljárás édesebb végső csészét eredményezhet. A természetes feldolgozási módszerek magukban foglalják a cseresznye enyhe erjedését, mielőtt eltávolítják a külső héját. Ez a folyamat növelheti a kávé édességét és összetettségét. Ezzel szemben a betakarítás után megmosott kávé, az erjesztési lépést kihagyva, általában enyhébb édességgel rendelkezik.

A kávé tökéletes édességének eléréséhez a főzés utolsó szakasza döntő fontosságú. Függetlenül attól, hogy a csepegtetést, az öntést vagy bármilyen más főzési módot részesíti előnyben, fontos, hogy pontosan mérje meg és időzítse a kávét és a vizet, a használt recept szerint. Általában a kávé édessége segít kiegyensúlyozni a keserűséget, és csökkenti a sósságot és a savanyúságot, ami egy jól lekerekített ízt eredményez.
Élvezze az Old Man Coffee édességét!
Vissza a blogba

Hozzászólás írása