WHY IS IT IMPORTANT TO GRIND YOUR COFFEE RIGHT BEFORE BREWING? 🤓💎🍒

MIÉRT FONTOS A KÁVÉT KÖZVETLENÜL FŐZÉS ELŐTT ÖRÖLNI? 🤓💎🍒

A kávé elhalványulásának oka a különböző formáinak lebomlása. A kávé négy feldolgozási szakaszon megy keresztül: zöldbab, pörkölt bab, őrölt kávé és főzött kávé. A zöld kávébab akár egy évig is friss maradhat, míg a frissen pörkölt szemes kávé néhány hét után elveszíti ízét. A főzött kávé néhány perc múlva, az őrölt kávé pedig már 45 másodperc után elhalványul.

 

A kávé aromája és íze aromás vegyületeinek viselkedésének tulajdonítható. Ezeknek a vegyületeknek a térfogata jelentősen megnő a pörkölés során, ami javítja az ízt. A vegyületek azonban illékonyak, ami azt jelenti, hogy hajlamosak a szilárd babokból vagy őrleményekből, valamint a főzött kávéból a levegőbe szublimálódni.

 

Az őrölt kávé nagyobb felülettel rendelkezik, mint az egész kávészemek, így a vegyületek gyorsabban távoznak a kávéból. A kávé egyedi ízét adó aromás vegyületek mindössze negyvenöt másodperc alatt elvesznek. Ezért egy jó ízű csésze kávé főzéséhez ideális, ha a babot közvetlenül a főzés előtt őröljük meg.

 

Ha otthon vagy útközben szeretne friss kávét főzni, javasoljuk, hogy kezdje a HARIO Mini Mill Slim Pro készülékkel. Vékony és strapabíró testének köszönhetően kiváló választás, a kerámia sorja pedig egyenletes őrlési méretet garantál egy állandóan finom kávéhoz!

 

Élvezze a kávét!

Vissza a blogba

Hozzászólás írása